Тимошенко визначила на скільки подешевшає бензин

Понеділок, 27 жовтня 2008, 14:06
 

Прем'єр Юлія Тимошенко заявляє, що домовилась з нафтотрейдерами про зниження цін на бензин з 1 листопада на 40 копійок.

Про це Тимошенко повідомила журналістам після закінчення наради з представниками нафтової галузі.

"Ті, хто реалізовує бензин та дизельне паливо на заправках України з 1 листопада, знизять ціни на всі нафтопродукти з 1 листопада на 40 копійок за літр", - пообіцяла Тимошенко.

За її словами, нафтотрейдери зобов'язані довести зниження цін на 1 гривню до 1 грудня, повідомляє "Українська правда".

Реклама:

"У свою чергу уряд йде на зустріч і не буде підвищувати податки для тих, хто торгує нафтопродуктами на внутрішньому ринку, не робитиме підвищення акцизного збору", - зазначила Тимошенко.

У свою чергу керівник компанії "ТНК-ВР Комерс" Фелікс Луньов повідомив, що "проведення зустрічі з прем'єром прискорило тенденції, які і так були на ринку".

"Ціна і так буде падати на 15-20 копійок на тиждень ці тенденції були помітні на ринку, і вданому випадку ми її просто прискорили", - зазначив він.

Коментуючи критику Тимошенко за повільне зниження цін, Луньов сказав, що це було зумовлено зростанням курсу долара в Україні в той час, як ціна на бензин не знижалася так само стрімко, як падала ціна на нафту в світі.

Під час брифінгу Тимошенко повідомила, що має намір у листопаді підписати з Росією угоду про постачання газу до України.

Жодних інших подробиць прем'єр не повідомила.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: