"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Fitch зайнявся рейтингом "Нафтогазу"

Понеділок, 20 жовтня 2008, 11:13
 

Fitch понизило рейтинг "Нафтогаз України" до негативного.

Міжнародне рейтингове агентство Fitch понизило рейтинги "Нафтогазу" в іноземній і національній валюті з рівня ВВ- до рівня В+, повідомляє агентство "Українські новини".

Як  говориться в повідомленні агенства: "Fitch Ratings понизило довгострокові рейтинги "Нафтогаз України" в іноземній і національній валюті з рівня BB- до B+".

Короткостроковий рейтинг міста в іноземній валюті підтверджений на рівні B.

Реклама:

Прогноз за довгостроковими рейтингами залишився на рівні "негативний".

Як повідомлялося,15 жовтня Fitch понизило довгостроковий рейтинг України за зобов'язаннями в іноземній і національній валюті з рівня ВВ- до рівня В+.

Головні економісти України не згодні з такими оцінками. Для багатьох з них макроекономічна політика України високопрофесійна. Вони вважають, що нинішня світова фінансова криза вплине на економіку України незначною мірою, якщо взагалі вплине.

Раніше, 16 октярбя, Standard & Poor`s помістила довгострокові і короткострокові суверенні кредитні рейтинги України: за зобов'язаннями в іноземній валюті - У+/У, за зобов'язаннями у національній валюті - ВВ-/У, а також рейтинг за національною шкалою uaAА - до списку CreditWatch з негативним прогнозом.

Вже 17 жовтня S&P помістило три банки: „Альфа-Банк", „Кредобанк" і банк „Надра" до списку CreditWatch з негативним прогнозом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!