Українська влада неадекватно реагує на кризу. ВІДЕО

П'ятниця, 17 жовтня 2008, 13:42

Екс-голова Національного банку, екс-голова "ТАС-Комерцбанку" Сергій Тігіпко, вважає, що українська влада абсолютно неадекватно реагує на кризу.

Таку думку він висловив на засіданні "Українського форуму".

"Експертів в країні немає, тому що ті, хто пам'ятає кризу 1998 року, розуміють, що це набагато складніша й зовсім інша ситуація", - відзначив він.

"Реакція влади абсолютно неадекватна, і мені здається, політики не розуміють всієї глибини проблеми, живуть в окремому світі. Але проблема накочує, і тут владі треба робити певні висновки й перебудовуватися, інакше це призведе до великих втрат у країні", - підкреслив Тігіпко.

Реклама:

"Що робити? Із кризи виходять, і в компаніях, і в країні - ті, хто швидше рухається. Хто швидше рухається - той виграє. Хто замерзає, багато думає й нічого не робить - тому потрібні дії. Діяти почав тільки Нацбанк, його дії я в цілому оцінюю позитивно", - відзначив він.

У той же час Тігіпко вважає, що не можна відпускати курс і допускати девальвацію гривні.

"Тому що це може призвести до паніки й обмеження депозитів", - відзначив він.

Тігіпко також порадив Нацбанку зосередитися на тому, щоб забезпечити міжбанк.

"Це дуже важлива позиція, ми бачимо, як це робиться в Європі, можна робити під заставу акцій. Якийсь відсоток із статутного фонду можна було б виділити", - відзначив він.

Тігіпко також призвав думати про підтримку економічного зростання. "Я говорю про залізничні дороги, ядерну енергетику, теплову енергетику. Дуже важливий момент формування бюджету на наступний рік. Я думаю, потрібно мінімум на рік заморозити соціальні виплати, краще скоротити їх - не час популізму. Наступний бюджет повинен бути бюджетом зростання, інвестицій", - сказав Тігіпко.  

Він також порадив знижувати податки й стимулювати товаровиробника.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: