В каналі "Дунай - Чорне море" знову "замулили" мільйони

Середа, 1 жовтня 2008, 23:13

Рахункова палата України заявляє про неефективне використання бюджетних коштів для будівництва глибоководного судноплавного каналу "Дунай - Чорне море".

Як повідомила прес-служба Рахункової палати, Кабінет міністрів, Міністерство транспорту і зв'язку, Державний департамент морського і річкового транспорту ("Укрморрічфлот") не забезпечили своєчасне фінансування створення каналу, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Аудитори установили, що Мінтранс, "Укрморрічфлот" і державне підприємство "Дельта-Лоцман", що визначені замовником створення державної системи безпеки судноплавства по каналу "Дунай - Чорне море", не забезпечили своєчасне фінансування створення глибоководного суднового ходу. Тягар фінансування робіт усе більше перекладається на державний бюджет. При цьому потреба капітальних вкладень для завершення робіт забезпечена фінансовими ресурсами тільки на 27%", - говориться в прес-релізі.

Прес-служба Рахункової палати також відзначає, що остаточний проект каналу розглядався Державною екологічною експертизою більш 20 місяців, у результаті вартість об'єкта виросла на 200 млн грн.

Реклама:

"У цілому з порушенням чинного законодавства ДП "Дельта-Лоцман" у 2006-2007 роках і першому півріччі 2008 року використовувало майже 64 млн грн бюджетних коштів, у тому числі з порушенням вимог закону "Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти" - більш 46 млн грн. Неефективно використано більш 9 млн грн. Держава зазнала збитків на суму майже 1,3 млн грн, що підлягають компенсації", - йдеться в прес-релізі.

Крім того, відзначають у Рахунковій палаті, у 2004-2005 р. ДП "Дельта-Лоцман" перерахувало 6,4 млн грн ТОВ "Український фарватер", що, у свою чергу, не виконало умов договору про спільну діяльність, а місцезнаходження компанії наразі невідомо.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!