Займатися бізнесом складніше, ніж в Україні - тільки в Африці

Середа, 10 вересня 2008, 10:10

Умови для ведення бізнесу в Україні залишаються не дуже сприятливими.

Україна в рейтингу Всесвітнього банку (ВБ) щодо труднощів ведення бізнесу (Doing Business 2009) зайняла 145 місце, опустившись на один пункт у порівнянні з минулим роком, повідомляє видання "Кореспондент".

Найсприятливіші умови для ведення бізнесу - у Сінгапурі, Новій Зеландії, США й Гонконгу, які очолюють рейтинг, повідомляється у звіті ВБ.

В Україні, відзначає Всесвітній банк, цього року відбулася й позитивна зміна. На протязі 2007-2008 років були створені кредитні бюро.

Реклама:

Також відзначається, що цього року Україна краще убезпечила кредити.

Але, за даними ВБ, Україна увійшла до десятки країн, де інвестиції захищені найменш. Крім нас у цьому списку Афганістан, Свазіленд, Туніс.

Також в Україні найбільш складна система оподатковування. За цим параметром наша країна опинилася на 180 місці в рейтингу. Складніше тільки в Білорусі. Хоча експерти банку й відзначають позитив у тому, що цього року Україна й Азербайджан ввели електронну систему оплати податків.

Крім того, за показником складності сплати податків Україна опинилася на 99 місці в рейтингу. Тут нам вдалося обігнати Білорусь і Узбекистан.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: