"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нацбанк України реорганізував банківський нагляд

Вівторок, 3 червня 2008, 17:55

Національний банк України (НБУ) змінив організаційну структуру служби банківського нагляду.

Зміни відбулись в формі реорганізації, серед іншого, департаменту банківського регулювання і нагляду в два нових окремих департаменти: інспектування банків і безвиїзного банківського нагляду.

Про це повідомив виконавчий директор-директор дирекції банківського регулювання і нагляду НБУ Олександр Кірєєв.

"Створено два нових департаменти: інспектування банків і безвиїзного банківського нагляду... Основна мета змін - централізація функцій нагляду", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

Реклама:

За словами Кірєєва, департамент інспектування банків з 2 червня очолила Світлана Фабер, що раніше працювала замдиректором департаменту банківського регулювання і нагляду. Директором департаменту безвиїзного банківського нагляду призначений Володимир Мазепа, що раніше займав посаду замдиректора департаменту внутрішнього аудиту НБУ.

Директор дирекції банківського регулювання і нагляду НБУ пояснив, що зміни, що відбулися, покликані, у першу чергу, сформувати єдині наглядові вимоги для всіх українських банків, поза залежністю від їхнього територіального розміщення.

"Була певна децентралізація: два центри і два стандарти нагляду - Київське територіальне керування НБУ працювало з 107 банками, а всього в країні 177 банків", - підкреслив Кірєєв.

За його даними, також змінені назви і функціональні обов'язки ряду інших департаментів НБУ.

Крім того, було повідомлено про призначення двох нових заступників директора дирекції банківського регулювання і нагляду НБУ: першим замдиректором призначений Віктор Зінченко (раніше - керівник департаменту банківського регулювання й нагляду), замдиректором - Руслан Гриценко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!