У Ющенка вважають, що Тимошенко його проігнорувала

Вівторок, 19 лютого 2008, 19:04

Кабінет Міністрів не врахував більшість пропозицій президента Віктора Ющенка щодо змін до Держбюджету на 2008 рік.

Про це у вівторок на брифінгу заявив керівник Головної служби соціально-економічного розвитку Секретаріату президента Роман Жуковський.

"Більшість позицій, які відзначав президент, урядом не враховано або враховано частково (щодо запропонованих урядом змін до бюджету)", - зазначив він.

Зокрема, за словами Жуковського, уряд не врахував пропозиції про фінансування НАК "Нафтогаз України", яке за рекомендацією РНБО має становити 5 млрд грн.

Реклама:

Окрім того, уряд лише частково врахував пропозиції президента про збільшення видатків на потреби національної оборони на 11,5 млрд грн, тоді як уряд передбачив 1,9 млрд грн для Збройних сил.

"Ті програми забезпечення боєздатності, а також завдання, які ставилися перед Збройними силами швидкого реагування, не буде виконано в 2008 році", - заявив Жуковський.

За його словами, не були враховані також пропозиції глави держави про додаткові фінансові гарантії Державній службі автомобільних доріг у 3,5 млрд грн, необхідні для робіт у рамках підготовки до Євро-2012, передбачено лише 1 млрд грн за спецфондом.

Уряд, зазначив Жуковський, не врахував зауваження президента про достатнє фінансування заходів із розповсюдження українських телерадіопрограм територією України, зокрема в прикордонних областях.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!