Падіння економіки США буде сильним і затяжним - Глава МВФ

Вівторок, 12 лютого 2008, 14:23

Падіння економіки Сполучених Штатів буде істотним і затяжним. Воно зачепить економіки безлічі країн, тому вирішення проблеми вимагатиме спільних скоординованих дій, заявив управляючий директор Міжнародного валютного фонду Домінік Стросс-Кан.

За його словами, негативну дію спаду в США відчують на собі не тільки розвинені європейські економіки, але й економіки країн, що розвиваються, оскільки фінансові зв'язки між різними державами і регіонами мають складний, комплексний характер. У розвинених країнах відбудеться подальше зниження внутрішнього попиту, а ринки, що розвиваються, і країни з економікою, що розвивається, будуть більшою мірою схильні до зовнішньої економічної дії.

Стросс-Кан зазначив, що розділяти розвинені ринки і країни з економікою, що розвивається, було "помилковою ідеєю".

"Зв'язок між фінансовим і реальним сектором, розвиненими ринками і ринками, що розвиваються, складніший зараз, аніж раніше", - сказав він. Тому і вирішувати проблему світової фінансової кризи, на його думку, треба спільно.

Реклама:

"Ми живемо в об'єднаному світі, і тому глобальні проблеми вимагають загальних рішень. Кожен повинен іти до того, щоб виробити скоординовані дії, оскільки не може бути локального рішення глобальної проблеми", - заявив глава МВФ.

Він додав, що найближчим часом ще безліч європейських банків можуть повідомити про втрати, пов'язані з кризою іпотечного кредитування позичальників із низьким рейтингом у США.

Як повідомлялося, в січні Федеральне бюро розслідувань США почало кримінальне слідство щодо 14 компаній у рамках розслідування кризи на ринку субстандартних іпотечних кредитів (subprime).

Нагадаємо, на Всесвітньому економічному форумі в Давосі відомий інвестор-мільярдер Джордж Сорос заявив, що рецесія в США практично неминуча, тоді як світова економіка в цілому може уникнути спаду.

NEWSru.com

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!