Удари по російських НПЗ: Росстат зафіксував обвал виробництва бензину

Четвер, 28 березня 2024, 10:16 -

Після серії ударів по російських нафтопереробних заводах, що паралізували роботу великих підприємств "Роснефти" і "Лукойлу", випуск автомобільного бензину в країні впав на 7,4%.

Про це повідомляє The Moscow Times.

Згідно з даними Росстату, за тиждень, який завершився  24 березня, випуск автомобільного бензину в країні впав на 7,4% і становив 754,6 тис тонн.

"Тижнем раніше в Росії було вироблено 815,3 тис тонн бензину, за тиждень з 4 по 10 березня - 838,9 тис тонн. Таким чином, за три тижні економіка втратила 10,1% виробництва бензину. Випуск дизельного пального за той самий період просів на 3,9%, до 1,648 млн тонн", – йдеться в повідомленні.

Реклама:

Крім того, загрозу дефіциту палива Росія почала переговори з Білоруссю про імпорт бензину. Загалом наразі простоюють 14% потужностей первинної переробки нафти на російських НПЗ, з них майже 10% припадає на заводи, які виробляють автобензин і дизпаливо для внутрішнього ринку.

Також читайте: "Бавовна палала і буде палати". Що стоїть за атаками по НПЗ Росії та як вони шкодять Кремлю

Нагадаємо:

Реклама:

Сполучені Штати Америки попросили Україну припинити атаки на російські нафтопереробні заводи, бо це, мовляв, може підвищити світові ціни на нафту і спровокувати "помсту" з боку Росії. 

Унаслідок ударів українських безпілотників по російських НПЗ близько 600 тис барелів щоденних нафтопереробних потужностей Росії було виведено з ладу.

Реклама: