Українські перевізники протестуватимуть на кордоні з Польщею

Середа, 14 лютого 2024, 18:59 -

З 15 лютого на пункті пропуску "Ягодин — Дорогуськ" українські перевізники планують розпочати акцію протесту у відповідь на дії польських фермерів, які блокують рух вантажівок через українсько-польський кордон.

Про це повідомляє "Суспільне" з посиланням на керівника громадської організації "Перевізники західного регіону" Віталія Коценка, пише "Європейська правда".

Акція має розпочатися о 9:00, розповів Коценко. З його слів, учасники акції фіксуватимуть факти об'їзду блокади зі сторони польського кордону. Планують не впускати тих польських водіїв, які проїхали в Україну поза загальною чергою.

"Вони (польські протестувальники) в годину пропускають одне авто, і то не українського, а польського водія", — каже Коценко.

Реклама:

Керівник громадської організації зазначає, що тривалість протестів українських перевізників залежатиме від ситуації з польського боку кордону. 

Він додав, що проїзд рейсових автобусів на пункті пропуску "Ягодин" не блокуватимуть.

Протести фермерів тривають вже багато тижнів не лише в Польщі, але й по всій Європі. 

Реклама:

Найбільш кричущим випадком протестів став інцидент біля пункту перетину "Ягодин – Дорогуськ", де польські фермери висипали частину зерна на дорогу з трьох українських вантажівок.

У вівторок польські фермери попередили, що 20 лютого заблокують усі прикордонні переходи між Польщею та Україною, а також під'їзні шляхи до залізничних перевалочних станцій і морських портів.

Читайте також про те, чому нинішня криза на кордоні з Україною стала викликом для уряду Польщі.

Також читайте: Як польська блокада вплинула на українську торгівлю

Європейська правда

Реклама: