Мазепа про заставу в 700 мільйонів при 7 мільйонах збитків: "З цифрами у них біда"

П'ятниця, 19 січня 2024, 13:29 -
 
еп

Засновник Concorde Capital Ігор Мазепа, якого вчора затримало ДБР у справі про заволодіння землею поблизу Київської ГЕС, прокоментував клопотання прокурорів про заставу в розмірі 700 мільйонів гривень.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Він зазначив, що підозра стосується виділення земельної ділянки на 2,4 га. 

"Хтось там порахував, що ця операція завдала збитків державі на 7 мільйонів гривень. Кажуть, виділили з порушенням законодавства. Чому прийшли до мене – не ясно, бо я нікому ніяких державних ділянок не виділяв. Відповіді на питання, чи затримали тих, хто виділяв, я не отримав", - зазначив Мазепа.

Реклама:

"Прокурори просять як запобіжний захід для мене заставу в розмірі 700 млн грн. Не 700 гривень, не 700 тисяч гривень, а 700 мільйонів гривень. І ще 500 млн грн за мого брата. Тобто, як мінімум 1,2 мільярда гривень за справу, де нібито збитки становлять 7 мільйонів. З цифрами у них біда: уявляю, які у них були шкільні оцінки з математики", - обурюється бізнесмен.

Нагадуємо:

Державне бюро розслідувань затримало 18 січня українського бізнесмена, засновника інвестиційної компанії Concorde Capital Ігоря Мазепу під час проходження україно-польського кордону.

Реклама:

Згодом адвокати затриманого співробітниками ДБР на українсько-польському кордоні бізнесмена Ігоря Мазепи заявили, що він прямував на Всесвітній економічний форум у Давосі.

Зранку 19 січня в ДБР підтвердили затримання Мазепи.

ДБР затримало бізнесмена Ігоря Мазепу у справі незаконної приватизації земельних ділянок на Київщині - у матеріалах справи Мазепа вказаний "замовником заволодіння ділянками".

Реклама: