Дорожній фонд у 2024 році спрямують на оборону, але галузь матиме фінансування

Четвер, 16 листопада 2023, 15:32 -

Надходження з державного дорожнього фонду, створеного у складі спецфонду держбюджету, наступного буде спрямовано до загального фонду держбюджету з метою зміцнення армії та посилення оборони, але дороги не залишаться повністю без фінансування.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.

 "Усі кошти з дорожнього фонду на наступний рік (94,7 млрд грн) будуть перенаправленні на потреби оборони, що дозволить мобілізувати усі можливі внутрішні ресурси на цей напрямок. Це не тільки інвестиція у перемогу, але й створення нових робочих місць та підтримка економіки", - зазначив Міністр фінансів Сергій Марченко.

У міністерстві пояснили, що відповідний ресурс буде сформовано за рахунок акцизів з авто та пального, а також інших платежів, з яких фінансувалося будівництво та ремонт доріг.

Реклама:

При цьому у 2024 році дорожня галузь продовжить отримувати фінансування завдяки трьом ключовим джерелам.

По-перше, залишки коштів, джерелом формування яких були доходи державного дорожнього фонду станом на 1 січня 2024 року, які не були використані в попередні бюджетні періоди (2021-2023 роки), використовуватимуться для забезпечення невідкладних заходів, пов’язаних з утриманням доріг у зимовий період.

По-друге, дороги, які є необхідними для військових потреб, будуть фінансуватися за рахунок коштів з резервного фонду уряду України.

Реклама:

Крім того, будівництво та ремонт доріг також заплановано в рамках проектів, що фінансуються міжнародними фінансовими організаціями та урядами країн-партнерів.

Нагадуємо:

Віцепрем’єр з відновлення - міністр розвитку громад, територій та інфрастурктури Олександр Кубраков заявляв, що відмова від Дорожнього фонду може вплинути на швидкість певних проєктів.

Економічна правда

Реклама: