Судно в управлінні грецької компанії перевозило вугілля з РФ попри санкції

Четвер, 15 вересня 2022, 20:49 -

Судно під керуванням компанії з Греції транспортувало вугілля з порту в Росії до Туреччини наприкінці серпня попри те, що набуло чинності вугільне ембарго від ЄС.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на дані аналітичних компаній.

За даними Kpler і Logistic OS, 29 серпня судно Stavros завершило завантаження 53 тисяч тонн вугілля з російського Таманського терміналу навалочних вантажів. Згодом воно прибуло у порт поблизу міста Іскендерун у Туреччині 5 вересня, де відвантажило "значний обсяг вантажу".

Stavros управляється афінською компанією Eastern Mediterranean Maritime. Представник компанії відмовився від коментаря але сказав, що перевезення не порушують санкції, якщо пункт призначення не знаходиться в ЄС. 

Реклама:

Європейська комісія раніше заявляла, що санкції стосуються будь-яких поставок вугілля з Росії, незалежно від їх пункту призначення. Санкції щодо вугілля, стосується як "купівлі", так і "передачі" цих товарів, незалежно від кінцевого пункту призначення, а також поширюються на фінансування та страхування компаніями ЄС.

Невідомо, чи вугілля походить з Росії, хто є кінцевим власником судном, та яким є кінцевий пункт призначення судна.

Нагадуємо:

Реклама:

Експорт російського вугілля морем був фактично припинений через заборону Євросоюзу обслуговувати поставки російського вугілля в будь-яку точку світу в рамках пʼятого пакету санкцій.

Європейський Союз та Велика Британія з 10 серпня зупиняють імпорт російського вугілля у відповідь на війну Росії проти України.

Реклама: