Російський олігарх Фрідман хоче передати виробника "Моршинської": щоб не націоналізували

Неділя, 6 березня 2022, 15:54

Структури "Альфа-груп" російських мільярдерів Михайла Фрідмана та Германа Хана на побоюваннях про можливу націоналізацію компанії IDS Borjomi хоче віддати цей бізнес вдові грузинського бізнесмена Бадрі Патаркацишвілі.

Про це повідомило проінформоване джерело в оточенні Фрідмана.

"У Фрідмана з партнерами 60% компанії. Вдова не має таких грошей. Одна з можливих схем – продаж з відстрочкою платежу, щоб через пару років, коли все стабілізується, але вдова не розрахується, повернути акції назад.

Вартість загального цього бізнесу в Росії, Україні та Грузії – 1,5 млрд дол. Така сума фігурувала, коли ще вели переговори з Nestle та іншими", – зазначив він.

Реклама:

Вдова мільярдера Інна Гудавадзе – непублічна людина. У медіа вона фігурувала в новинах про розподіл майна її чоловіка, за яке вона активно судилася з колишніми партнерами чоловіка.

Відомо, що вона входила до різних списків найбагатших людей Великобританії зі статками близько 650 млн дол.

Нагадуємо:

Раніше "Комерсантъ" з посиланням на джерела повідомляв, що структури "Альфа-груп" російських мільярдерів Михайла Фрідмана та Германа Хана ведуть переговори з швейцарською Nestle про продаж їй IDS Borjomi International.

IDS Borjomi – один з найбільших виробників бутильованої води в Євразії. Управляє дев'ятьма заводами в Росії, Україні та Грузії.

У 2017 році продажі компанії становили близько 1,5 млрд дол. Структури "Альфа-груп" придбали контрольний пакет IDS Borjomi у 2013 році в Salford Capital Partners Inc., близької до Бориса Березовського та спадкоємців його бізнес-партнера Бадрі Патаркацишвілі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: