Мобільний зв’язок за паспортом: законопроєкт винесли на обговорення

Середа, 11 серпня 2021, 18:18
 
unsplash

Проєкт змін до закону "Про електронні комунікації" щодо примусової реєстрації абонентів мобільного зв’язку опублікували для обговорення – зокрема, так хочуть боротися з "сірим імпортом".

Про це йдеться у повідомленні на сайті Комітету з питань цифрової трансформації Верховної Ради.

Автори законопроєкту переконані, що внаслідок стрімкого розвитку цифрової економіки ідентифікація абонентів є важливою для ефективної системи захисту персональних даних користувачів. 

Через популярність інтернет-банкінгу, онлайн-замовлень товарів та послуг зростають ризики шахрайства, кажуть у Комітеті. 

Реклама:

"Внаслідок викрадення телефонів, у пам'ять яких були внесені персональні дані, виникають прикрі ситуації з банківськими рахунками", – зазначають у Раді. 

Боротися з цим парламентарі хочуть обов’язковою реєстрацією абонентів.

Якщо приймуть цей законопроєкт, кожен, хто користується мобільним телефоном повинен буде пройти ідентифікацію шляхом укладення відповідного договору. Тим, хто цього не зробить, мобільні оператори з 1 січня 2025 року перестануть надавати послуги – тобто, відключать.

Читайте також:

Смартфон – за паспортом, блокування "сірих" пристроїв і 6 років за контрабанду: як "слуги" хочуть захистити Україну

Нагадуємо:

У 2019 році міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявляв, що законопроект №1083 "Про електронні комунікації", який передбачав реєстрацію мобільних абонентів і блокування "сірих" телефонів, кардинально перероблять, а цих норм у ньому не буде.

Економічна правда



Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: