Випуск електронних грошей: НБУ відтермінував перехідний період

Вівторок, 6 квітня 2021, 11:15
 

Нацбанк відтермінував перехідний період на врегулювання питань, пов’язаних із випуском електронних грошей, до 15 червня 2021 року.

Про це повідомляє прес-служба регулятора.

"Оскільки в умовах карантинних обмежень, спричинених пандемією COVID-19, учасникам ринку потрібно більше часу на доопрацювання та налаштування програмного забезпечення, підготовку оновлених правил використання електронних грошей.

Відповідні норми містить постанова Правління Національного банку від 05 квітня 2021 року № 28 "Про внесення змін до постанови Правління Національного банку України від 11 вересня 2020 року № 133", що набирає чинності з 06 квітня 2021 року", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

У НБУ нагадали, що восени минулого року осучаснили регулювання ринку електронних грошей та гармонізували його із законодавством України та ЄС в сфері здійснення фінансового моніторингу.

Серед найважливіших ключових змін, передбачених новими правилами регулювання, такі:

  • необхідність ідентифікації користувачів електронних грошей;
  • установлення нових лімітів для операцій з електронними грошима;
  • посилення вимог до банків-емітентів електронних грошей щодо контролю за діяльністю комерційних агентів;
  • підвищення рівня захисту прав користувачів електронних грошей.

Нагадаємо:

У Нацбанку позитивно оцінюють можливість випуску цифрових грошей, які здатні стати рівноцінним еквівалентом звичайної фіатної гривні.

Раніше заступник голови НБУ Олексій Шабан заявив, що у Нацбанку поки шукають необхідну ідею для проєкту "Електронна гривня", "зовні все виглядає як затишшя".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: