У квітні у Дії запустять автореєстрацію ФОП та сплату податків

Четвер, 18 березня 2021, 13:41
 

З квітня у "Дії" з’явиться можливість автоматично реєструвати ФОПи без посередництва людей та сплачувати податки за допомогою прив’язаної у додатку картки.

Про це віцепрем’єр-міністр цифрової трансформації Михайло Федоров розповів під час форуму "Україна 30" 18 березня.

Щодо автореєстрації бізнесу, Федоров пояснив, що наразі особа повинна авторизуватися у "Дії" та зареєструвати ФОП. Після цього окрема людина, реєстратор, повинна переглянути усі введені дані та прийняти подальші рішення. 

Водночас людський фактор може дати похибку, і для того, аби її уникнути, Мінцифра разом із Мін’юстом розробили автоматичну реєстрацію ФОП. Відтак, після реєстрації бізнесу та заповнення необхідних даних, уся перевірка проходитиме у реєстрах без участі людей.

Реклама:

За словами Федорова, наразі задоволеність онлайн-реєстрацією ФОП на "Дії" становить близько 90%, та завдяки можливості автоматичної реєстрації цей показник може збільшитися до 95-99%.

У пресслужбі Мінцифри додали, що понад 50% ФОПів наразі реєструється онлайн, хоча минулоріч цей показник сягав лише 6%.

Також з квітня підприємці зможуть сплачувати податки у "Дії". "Це буде займати декілька кліків, система все розуміє автоматично. Ви вводите суму, або вона підтягується з банків. Пишеться, скільки сплатити – натискаєте "сплатити", – пояснив Федоров під час форуму. "І, якщо карта привязана, Apple pay або Google pay відкривається, і все – три-чотири кліки й податки сплачені. Декларація вже у податковій".
Нагадаємо
:

"Дія" впроваджує безконтактну технологію NFC, завдяки якій можна буде прикласти ID-паспорт до телефону та авторизуватися у додатку без BankID НБУ.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявив, що у квітні на Diia Summit запустять низку нових цифрових продуктів в "Дії", зокрема, Дію ID та електронний лікарняний.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: