У Києві через карантин вимушено взяли відпустки півмільйона осіб

Субота, 4 квітня 2020, 17:21
 

Міський голова Києва Віталій Кличко зазначив, що у столиці через обмежувальні заходи з протидії коронавірусу півмільйона киян вимушено взяли відпустки за свій рахунок.

Про це мер Києва Віталій Кличко заявив в ефірі телеканалу "ZIK", повідомляє прес-служба КМДА.

Мер міста наголосив, що люди, які залишились без роботи потребують державної підтримки та бюджет суто Києва не впорається з таким навантаженням.

"Це та категорія людей, які живуть від зарплати до зарплати. Деякі запаси у них, до прикладу, є. Тиждень, два, три вони проживуть без доходів. А після цього у людей взагалі не буде грошей", – заявив Кличко.

Реклама:

За його словами, президент запевнив, що відповідне питання планують вирішувати грошовими виплатами кожному, хто вимушено не працює. 

Нагадуємо:

Володимир Зеленський підписав закон про забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусу.

За умов жорсткого карантину, у 57% українців закінчаться гроші на життя через чотири тижні або менше, 6,9% мають збережень на кілька днів, 6,3% - на півроку або більше.

Згідно макропрогнозу розміщеному у постанові уряду рівень інфляції зросте до 11,6%, а ВВП впаде на 4,8%.

Прогноз середньої зарплати - 10 706 грн. Рівень безробіття складе 9,4%.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що у разі зниження захворюваності на початку травня на роботу зможуть вийти люди працездатного віку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: