Uber і Bolt перестали приймати водіїв на "євробляхах"

П'ятниця, 10 травня 2019, 09:25
 

Компанії виклику таксі Uber і Bolt в Україні повідомили водіям, зареєстрованим в системах, що відмовляються від автомобілів на іноземній реєстрації.

Про це повідомляє ain.ua.

З 9 травня сервіс Uber при оновленні документів автомобілів на іноземній реєстрації (наприклад, страхового поліса), такі документи відхиляє.

При цьому автомобілі, які наразі активні, зможуть продовжити поїздки.

Реклама:

Bolt (колишній Taxify) перестане додавати на платформу автомобілі на єврономерах з 24 травня 2019 року.

"Ми впевнені в тому, що відмова від співпраці з водіями нерозмитнених автомобілів допоможе нам поліпшити сервіс і зробити його більш надійним", - зазначив регіональний менеджер Bolt в Україні Тарас Потічний.

Нагадуємо:

Пільговий режим оформлення "євроблях" завершився 22 лютого, за цей час українці оформили 218 тис. транспортних засобів і сплатили до бюджету 13,6 млрд грн.

За офіційними даними ДФС, станом на 25 листопада минулого року в Україні перебувало близько 640 тисяч авто, які потребували розмитнення. За період пільгового періоду була розмитнена лише шоста частина з них.

25 листопада 2018 року набули чинності два закони, які легалізують завезені з порушенням митного і податкового законодавства авто на єврономерах.

Один з них передбачає зміну формули розрахунку акцизу на розмитнення авто, який буде зменшений.

Другий — посилює відповідальність за порушення митних правил, зокрема, осіб, які ввозять в Україну авто в режимі транзиту або в режимі тимчасового ввезення.

Раніше ЕП описувала зміни, передбачені законами.

Читайте також: Як самостійно купити і розмитнити "євробляху". Журналістський експеримент

Кінець пільгового періоду розмитнення "євроблях". Що далі

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: