У США спрогнозували терміни нової фінансової кризи

П'ятниця, 14 вересня 2018, 18:50
 

Аналітики банківського холдингу JPMorgan Chase прогнозують, що нова фінансова криза станеться в 2020 році, але щодо її тривалості жодних прогнозів не роблять.

Про це повідомляє Finclub з посиланням на Bloomberg.

За даними дослідження JPMorgan Chase, одним з сигнальних факторів стане те, що акції ринків, що розвиваються, втратять в ціні 48 відсотків, їх валюти - знизяться на 14,4 відсотка, американські акції впадуть до позначки в 22 відсотка, а ціни на енергоресурси знизяться на 35 відсотків .

Однак автори дослідження підкреслюють, що ці показники не стануть занадто хворобливими, особливо на тлі попередньої фінансової кризи в 2008 році, наслідки якої світові ринки відчувають сьогодні.

Реклама:

"Ці прогнози виглядають прийнятними в порівнянні з тим, що ми спостерігали в 2008 році. Вони навряд чи можуть викликати паніку, якщо врахувати середні показники під час попередніх рецесій і криз", - пояснили експерти банку Джон Норманд і Федеріко Манікарді.

Експерти також прогнозують значні ризики нового краху на ринках через перехід до пасивного управління інвестиціями через індексні і біржові фонди, а також розвиток торговельних стратегій, які ґрунтуються на кількісному аналізі.

Такі кроки істотно послаблюють стійкість ринків перед великим падінням котирувань.

Читайте також: "Чорний тиждень" для фінансових ринків: тимчасовий струс чи початок нової кризи

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: