З початку року Мін'юст стягнув 225 мільйонів гривень заборгованості по зарплаті

Середа, 4 липня 2018, 16:50
 

За 6 місяців цього року органами Державної виконавчої служби стягнуто з недобросовісних роботодавців понад 225 мільйонів гривень.

Про це повідомила заступник Міністра юстиції з питань виконавчої служби Світлана Глущенко, передає прес-служба Мін’юсту.

"Міністерство юстиції приділяє велику увагу питанню ліквідації заборгованостей з виплати заробітної плати та інших виплат, пов’язаних з трудовими правовідносинами. З початку року нам вдалося погасити 225,3 млн гривень заборгованості, завдяки чому 17,5 тисяч працівників нарешті отримали зароблені ними кошти", - підкреслила Глущенко.

Заступник Міністра нагадала, що з 2 квітня стартувала кампанія зі стягнення заборгованості по зарплаті: було створено регіональні штаби та мобільні виконавчі групи Мін'юсту, оприлюднено антирейтинги підприємств-боржників у всіх регіонах, розроблено технологічну картку для державних виконавців щодо роботи з боржниками, які перебувають у процедурі банкрутства.

Реклама:

"В результаті за 3 місяці роботи регіональних штабів зі стягнення заборгованості по зарплаті органами Державної виконавчої служби стягнуто з недобросовісних роботодавців 130 млн гривень на користь 9,7 тисяч працівників. У середньому за тиждень державні виконавці Мін'юсту стягують із підприємств, які заборгували своїм працівникам, близько 10 млн гривень", - зазначила Глущенко.

Вона додала, що з початку дії кампанії деякі підприємства встигли погасити мільйонні борги перед своїми працівниками. Наприклад, КП "Підприємство комунальної власності" погасило заборгованість на 14,6 млн гривень на користь 368 працівників, ПрАТ "Сєвєродонецьке об'єднання "Азот" сплатило 12,6 млн гривень на користь 501 працівника, ПАТ "Рівнеазот" - 4,6 млн гривень на користь 218 працівників.

Замміністр також повідомила, що на даний момент до ТОП-3 боржників належать Харківське державне авіаційне виробниче підприємство із сумою заборгованості 74 млн гривень, ПАТ "Футбольний клуб "Металіст" із заборгованістю понад 47 млн гривень та ПАТ "Запоріжжяобленерго" із заборгованістю 16,9 млн гривень.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: