Виробники техніки пригрозили піти з РФ через санкції

Четвер, 17 травня 2018, 17:40
 
Фото: ТАСС

Іноземні інвестори виробників побутової техніки можуть піти з російського ринку, якщо Дума схвалить проект про покарання за санкції.

Про це повідомляє РБК.

У разі якщо депутати приймуть законопроект про покарання за дотримання санкцій, це може позначитися на російських компаніях, які виробляють побутову техніку, а також на їх іноземних інвесторах. Останні в такому випадку можуть в принципі піти з ринку в Росії.

Таке попередження в листі голові Держдуми В'ячеславу Володіну висловили представники Асоціації торгових компаній і товаровиробників електропобутової і комп'ютерної техніки (РАТЕК).

Реклама:

Документ, що передбачає введення кримінальної відповідальності за допомогу у виконанні санкцій проти Росії, депутати внесли в нижню палату парламенту в травні. 

Нагадаємо, Державна Дума РФ на засіданні у вівторок, 15 травня, прийняла в першому читанні законопроект про протидію санкціям США.

Раніше Сполучені Штати ввели санкції проти російських бізнесменів і чиновників з "кремлівського списку".

До санкційного списку, зокрема, потрапили мільярдер Олег Дерипаска і голова ради директорів групи компаній "Ренова" Віктор Вексельберг, який, за оцінками Forbes, є найбагатшою людиною Росії.

Крім того, під санкції потрапили компанії En+, "Ренова", "Русал", "Російські машини", "Рособоронекспорт" і ще вісім російських компаній, а також bfinance, пов'язана з Дерипаскою. Американським компаніям і громадянам заборонено займатися з ними бізнесом.

Як відомо, наприкінці січня Міністерство фінансів США опублікувало так звану "кремлівську доповідь", у якій перераховані імена наближених до президента РФ Володимира Путіна російських чиновників і бізнесменів, проти яких можуть бути введені санкції.

Читайте також: Вся кремлівська рать. Хто з росіян потрапив до доповіді Мінфіну США (повний перелік)

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: