Пенсійні фонди тікають з ринків, що розвиваються — Bloomberg

Четвер, 10 травня 2018, 16:20
 

Інвестори вивели понад 6 мільярдів доларів з ринків облігацій з середини квітня на фоні зміцнення долара і зниження апетиту до ризикових активів.

Про це заявив Марк Мобіус, інвестор, який заснував Mobius Capital Partners LLP після відходу з Franklin Templeton Investments, передає Bloomberg.

Пенсійні фонди, хоча і дуже терплячі, також відомі своєю нелюбов'ю до ризику. Це підштовхнуло їх до того, щоб скорочувати ризик по всіх фронтах, продаючи активи як розвинених, так і країн, що розвиваються, сказав він в телефонному інтерв'ю.

"Все більше і більше цих пенсійних фондів купують ETF (біржовий інвестиційний фонд - ред), і коли ринок йде вниз, вони мають тенденцію скорочувати вкладення", - сказав Мобіус.

Реклама:

"Дивина ситуації в тому, що, хоча вони мають тенденцію інвестувати на довгому обрії, вони хочуть вийти і опинитися в безпеці", - додав він.

Це погана новина для "биків" ринків, що розвиваються, які розхвалювали підвищений інтерес з боку пенсійних фондів США.

За даними Інституту міжнародних фінансів, інвестори вивели понад 6 мільярдів доларів з ринків облігацій з середини квітня на тлі зміцнення долара і зниження апетиту до ризикових активів.

Це помітний зсув для ринків, що розвиваються, де в результаті дворічного ралі індекси акцій і валют піднялися до піку як мінімум з 2007 року.

"На великому "бичому" ринку, який так довго зберігався в США, вкладення в ETF були дуже прибутковими для багатьох з цих компаній, але коли відбувається розворот, і всі одночасно біжать на вихід, волатильність може бути дуже високою. Це одна з причин, чому є волатильність", - сказав Мобіус.

Інвестор каже, що виходити з emergency markets через короткочасну волатильність - неправильна стратегія.

"Є хороший шанс, що на них буде корекція, і це нормально, я особисто волів би хорошу корекцію, щоб ринок став дешевшим, і ми починали інвестувати", - сказав Мобіус.

"Я дуже оптимістичний щодо ринків, що розвиваються в довгостроковій перспективі, але в короткостроковій перспективі ви можете отримати неймовірну волатильність", - резюмував він.

Читайте також: "Чорний тиждень" для фінансових ринків: тимчасовий струс чи початок нової кризи

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: