Шахраї запустили фейкову криптогривню

Вівторок, 17 квітня 2018, 13:30
 

Шахраї вирішили заробити на зборі коштів від запуску фейкової національної криптовалюти України.

Про це повідомляє Liga.net.

Криптовалюту під назвою eUAH нібито створили з ініціативи НБУ, Мін'юсту і українського Держагентства з питань електронного урядування, проте ні в українських держвідомствах, ні в місцевій криптоспільноті про запуск національної криптовалюти ніхто не знає.

Засновник криптовалютної біржі Kuna Exchange Михайло Чобанян заявив, що в країні створенням криптогривні займається лише він та НБУ, і запуск криптовалюти підприємець назвав фейком.

Реклама:

У Нацбанку і Держагентстві з електронного урядування також спростували участь в проекті. В НБУ повідомили, що їх проект поки перебуває на стадії розробки і інформація про нього не розголошується.

За словами керівника проекту з боку НБУ Марії Іванової, інформація про дії зловмисників вже передана до департаменту безпеки, Однак швидко припинити діяльність криптовалюти навряд чи вийде, так як шахраї не повідомили про себе ніяких відомостей, окрім пошти.

Творці, які не вказали своїх імен, стверджували, що всього буде випущено 50 млн токенів. До четвертого кварталу 2018 року в вільний обіг надійде тільки 10%, щоб оцінити інтерес інвесторів.

У eUAH навіть є "біла книга", зроблена в стилі презентацій Нацбанку. У ній говориться, що в 2019 році криптовалюта використовуватимуть у всіх сферах економіки країни і на неї доведеться 15% транзакцій.

 

Нагадаємо, компанія Hideez Group показала перший український гаманець для криптовалюти Hideez Wallet. 

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: