Банки підвищили ставки по кредитах і депозитах - НБУ

Середа, 14 лютого 2018, 15:25
 

У січні поточного року банки підвищили відсоткові ставки за кредитами та депозитами у відповідь на підвищення облікової ставки Національного банку.

Про це свідчать дані НБУ.

Так, відсоткові ставки за новими гривневими депозитами зросли до 11,6% річних для домогосподарств, до 9,6% річних для бізнесу.

Внаслідок такого подорожчання фондування, відсоткові ставки за новими кредитами в гривні також підвищилися - до 29,7% річних для домогосподарств, до 15,3% річних для бізнесу.

Реклама:

В січні 2018 року загальний портфель депозитів у національній валюті у платоспроможних банках скоротився на 3% до 475,4 млрд гривень. Насамперед, це відбулося за рахунок зниження корпоративних депозитів у гривні (на 4,9% за місяць).

Загальний портфель кредитів банків в національній валюті на кінець січня залишився на рівні початку року і становив 571,6 млрд гривень. Незначне скорочення обсягу корпоративних кредитів було компенсовано зростанням обсягу кредитів населенню.

Як повідомлялося, у січні 2018 року гривневі депозити фізичних осіб скоротилися в платоспроможних банках на 1,846 мільярда гривень або 0,8%.

Нагадаємо, 25 січня 2017 року Національний банк підняв облікову ставку на 1,5 процентних пункти до 16%.

Економічні правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: