"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Антонов" хоче створити вантажний хаб в Гостомелі

Четвер, 1 лютого 2018, 10:52

Держпідприємство "Антонов" пропонує відкласти будівництво лоукост-хабу на базі аеропорту Гостомель (Міжнародний аеропорт Антонов, Київська область).

Про це в інтерв'ю LIGA.net повідомив президент ДП Антонов Олександр Кривоконь.

За словами глави Антонова, підприємство підготувало передпроектне рішення, під яке шукає інвестора: на базі аеропорту Гостомель створити сервісний центр для обслуговування літаків (не тільки ДП Антонов) і вантажний хаб.

"Чим ми цікаві? У нас є вигідне географічне розташування. Ми можемо перевозити вантажі великими літаками в європейські хаби, а далі вони будуть розвозитися невеликими літаками по регіонах", - сказав Кривоконь.

Реклама:

Для реалізації проекту Антонов планує залучити великі логістичні та авіаційні компанії, проте переговори ще не велися.

"Плануємо провести переговори з великими логістичними компаніями світового рівня (DHL, Fedex тощо), а також авіакомпаніями, наприклад Turkish Airlines. Потім можна думати і про пасажирський термінал", - зазначив Кривоконь.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Володимир Гройсман виступив за перетворення аеропорту "Гостомель" на базовий аеропорт для лоукост-авіакомпаній.

Напередодні цієї заяви глава аеропорту Бориспіль Павло Рябікін висловив думку, що бюджетні авіакомпанії потрібно залучати в Гостомель, а не в Бориспіль.

Аеропорт "Гостомель" розташований в 25 км на північний захід від Києва і в 2 км на північний захід від селища Гостомель.

Аеропорт використовується авіакомпанією "Авіалінії Антонова" і як база льотних випробувань ДП "АНТК імені О. К. Антонова".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: