ЄС хоче контролювати криптовалюти на предмет відмивання коштів

Вівторок, 23 січня 2018, 18:00

Європейська комісія має намір контролювати криптовалюти, щоб завадити їх використанню для незаконних фінансових операцій.

Про це заявив віце-президент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс, повідомляє сайт ЄК.

"Не треба плутати різні речі: Європа повинна скористатися можливостями блокчейну, але ми повинні бути пильними та запобігати тому, щоб токени не використовувалися для незаконної поведінки", - сказав Домбровскіс.

Він нагадав, що у грудні минулого року звернувся до трьох фінансових регуляторів ЄС із закликом оновити фінансові правила, щоб впоратися з нестабільністю криптовалюти біткоїн, після того, як він за рік подорожчав з $1000 до $20 тисяч.

Реклама:

"Оновлені правила боротьби з відмиванням грошей, про які ми домовилися в грудні, поставлять біржи криптовалют в рамки контролю за відмиванням грошей. Це означає меншу анонімність та більшу простежуваність завдяки кращій ідентифікації клієнтів та належній перевірці", - сказав Домбровскіс.

Він додав, що криптовалюти можуть мати наслідки для багатьох інших сфер, у тому числі для центральних банків.

"Ось чому я маю намір об'єднати ключові органи влади та приватного сектора на круглому столі на високому рівні, щоб  оцінити ситуацію в довгостроковій перспективі щодо існуючих ринкових тенденцій", - сказав Домбровскіс.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: