Нефьодов: інвестиції в Україну зростають два роки поспіль

Середа, 29 листопада 2017, 11:50

Заступник міністра економічного розвитку Максим Нефьодов заявив, що інвестиції в українську економіку зростають другий рік поспіль.

Про це він сказав в інтерв’ю ЕП.

"Інвестиції зростають два роки поспіль. Звичайно, ми не досягли показника, яким можемо пишатися, або навіть середнього, який повинна мати така країна, як наша, з таким ВВП на душу населення, як у нас. Проте інвестиції зростають", - сказав Нефьодов.

За його словами, за підсумками 2016 року чистих грошей було отримано близько 1,6 млрд дол, якщо не враховувати докапіталізацію російських банків.

Реклама:

"У 2015 році був 1 млрд дол. У 2017 році, думаю, ми точно переб'ємо цю цифру. Для цього ми і робимо дерегуляцію", - підсумував заступник міністра.

За даними Держстату, нерезиденти за дев'ять місяців 2017 року вклали в Україну 1,22 млрд доларів, при цьому відтік становив 0,31 млрд доларів.

Відомство також зазначає, що 38,1% усіх вкладень за дев'ять місяців цього року припало на інвесторів з реєстрацією на Кіпрі - 0,46 млрд доларів, 17,3% - в Нідерландах (0,21 млрд доларів), 16,7% - в Великобританії (0,2 млрд доларів).

Відповідні дані можуть свідчити про те, що більшість з цих коштів - не реальні іноземні інвестиції. Насправді це може бути український капітал, який попередньо був виведений з України.

Нагадаємо, в Україну у 2012 році прямі іноземні інвестиції сягали 6 млрд доларів, більшість з яких була направлена в промисловість.

У республіку Білорусь за січень-вересень 2016 року в реальний сектор економіки (без банків) надійшло 6,25 млрд доларів валових іноземних інвестицій, з них прямих — 5,1 млрд доларів.

Читайте також: Мантри про інвестклімат, або Як Росія стала найбільшим інвестором в Україну під час війни

З повним текстом інтерв’ю можна ознайомитися за посиланням.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: