"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Нафтогаз" залучив американців для просування газових інтересів України в США

Середа, 22 листопада 2017, 13:30

"Нафтогаз" залучив американську компанію Yorktown Solutions для підтримки дій "Нафтогазу" у США.

Про це повідомила прес-служба НАК "Нафтогаз". 

"Договір має на меті належне інформування зацікавлених осіб щодо ризиків будівництва газопроводу "Північний потік 2" для розвитку об'єднаного європейського ринку газу та щодо перебігу реформи ринку газу України", - зазначається в повідомленні.

Послуги включатимуть серед іншого організацію зустрічей в Конгресі та комітетах Конгресу США, а також з представниками органів виконавчої влади в адміністрації президента США та провідними аналітичними центрами.

Реклама:

Вартість послуг Yorktown Solutions становить 37 тисяч доларів.

"Закупівля послуг Yorktown Solutions пов’язана з необхідністю реагування на активізацію лобістської кампанії ПАО "Газпром" щодо просування будівництва газопроводу "Північний потік 2". За даними американських ЗМІ, тільки у третьому кварталі поточного року на реалізацію цієї кампанії у США було витрачено близько 1 млн доларів", - отметили в "Нафтогазе".

В компанії додали, що активізують дії в США у відповідь на звернення 16 народних депутатів України, які вимагають посилити роботу з нейтралізації загроз енергетичній безпеці України за кордоном.

Як відомо, УП надсилала інформаційний запит "Нафтогазу" в ході проведення журналістського розслідування щодо американських лобістів.

У відповіді на запит "Нафтогаз" аргументував ненадання контрактів тим, що, по-перше, запитувавна інформація є не публічної, а комерційною, а подруге, що НАК "Нафтогаз" взагалі не є розпорядником інформації у розумінні ЗУ "Про доступ до публічної інформації".

На попередньому засіданні "Нафтогаз" пояснив те, що не надав на інформаційний запит копії контрактів, укладених із бельгійською компанією CabinetDN та американською компанією ValueBridge, бо "національна акціонерна компанія "Нафтогаз" не укладала контрактів з такими компаніями.

Після позову суд зобов'язав "Нафтогаз" відповісти на запит журналістки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: