ДТЕК Ахметова стане 100-процентним власником акцій "Донецькобленерго"

Понеділок, 20 листопада 2017, 20:25
 

"ДТЕК Пауер Трейд" з енергохолдингу ДТЕК виставило публічну вимогу до міноритарних акціонерів ПАТ "ДТЕК Донецькобленерго" про обов'язковий викуп акцій.

Про це йдеться в повідомленні "ДТЕК Донецькобленерго" в системі розкриття Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку, передає "Інтерфакс-Україна".

Як повідомляється, ціна викупу визначена на рівні 8,78 грн за одну акцію - найвища ціна, по якій ДТЕК і Група СКМ, до якої вона входить, купували акції цієї енергокомпанії за попередні 12 місяців.

ДТЕК і її материнська група СКМ з афілійованими компаніями сумарно володіють в "Донецькобленерго" 96,52705%, або 63 млн 241,796 тис. акцій.

Реклама:

Акції "ДТЕК Донецькобленерго" на "Українській біржі" на вечір 20 листопада котирувалися за курсом: купівля - 4 грн за акцію, продаж - 8,88 грн, ціна останньої угоди, укладеної 1 листопада, - 8 грн.

Загальна кількість акцій компанії в обігу - 65,517 млн. З урахуванням заявлених вище параметрів на викуп акцій мажоритарному акціонерові необхідно буде направити близько 20 млн грн.

Як відомо, раніше Фонд державного майна продав блокуючі пакети акцій ПАТ "Київенерго", ПАТ "ДТЕК Західенерго" та ПАТ "ДТЕК "Донецькобленерго" на загальну суму 1,32 млрд  гривень.

Детальніше про приватизацію читайте в статті: Національна лотерея: як Ахметов і "друзі Порошенка" розігрують енергетику

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: