Бізнес вивів з України понад 2 мільярди доларів дивідендів – НБУ

П'ятниця, 10 листопада 2017, 18:46

Бізнес з червня 2016 року, або з моменту скасування заборони на репатріацію дивідендів за 2014-2016 роки, вивів з України дивіденди іноземним інвесторам на суму 2,118 мільярда доларів.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на НБУ.

Як зазначається, ця сума становить майже 42% заявленого компаніями обсягу репатріації дивідендів.

При цьому, як відзначили в НБУ, купівля валюти для виплати дивідендів не має істотного впливу на валютний ринок, оскільки її обсяги становлять лише 3,2% загального обсягу купівлі валюти.

Крім того, як зазначив регулятор, дозволена гранична сума дивідендів до перерахування за кордон становить 5 млн доларів на одну особу (емітента, депозитарна установа, іноземного інвестора) протягом місяця, у зв'язку з чим попит на валюту для репатріації дивідендів рівномірно розподілений у часі.

Реклама:

Нагадаємо, Національний банк України в червні 2016 року дозволив репатріацію дивідендів, нарахованих іноземним інвесторам за 2014-2015 роки, встановивши обмеження на перерахування таких дивідендів за кордон на одну особу в місяць у межах більшого значення – еквівалента 1 млн доларів, або 10% загального обсягу дивідендів до виплати.

У травні 2017 року НБУ дозволив бізнесу виплачувати дивіденди іноземним інвесторам за 2014-2016 роки, при цьому максимальна сума відповідних перерахувань за кордон була збільшена в 5 разів – до 5 млн доларів протягом місяця.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: