Fitch покращило прогноз зростання світової економіки

Понеділок, 2 жовтня 2017, 17:24

Міжнародне рейтингове агентство покращило прогноз зростання світової економіки на найближчі два роки.

Про це повідомляється в огляді агентства Global Economic Outlook.

Як наголошується, в 2017 році очікується зростання глобального ВВП на 3,1% проти прогнозованих у червні 2,9%. На наступний рік оцінка підвищена до 3,2% з 3,1%.

"Глобальна економіка помітно покращилася в цьому році, і тепер, схоже, вона зможе показати найзначніший приріст з 2010 року", - йдеться в прес-релізі.

Реклама:

Одночасне покращення ситуації в більшості великих економік є позитивними зрушеннями у світовій торгівлі. Зокрема, зростання імпорту КНР з середини 2016 року стало важливим фактором для посилення темпів зростання обсягів світової торгівлі до шестирічного максимуму - 5%.

Така ситуація повинна зберегтися протягом 2018 року, вважають аналітики агентства.

П'ятнадцять з 20 країн, які включає в свої розрахунки Fitch, продемонстрували більш високі темпи зростання ВВП в першому півріччі поточного року. При цьому в ряді випадків, включаючи Канаду, Росію, Туреччину та Польщу, реальні показники перевищили прогнозні більш ніж на 0,5 процентного пункту.

Аналітики агентства покращили оцінку економічного зростання в цьому році для 13 країн і в 2018 році - для 7 країн.

Зростання ВВП єврозони в цьому році стане максимальним з 2007 року і становитиме 2,2%, прогнозується в огляді. Економіка США зросте на 2,1% в 2017 році при інфляції на рівні 2,1%.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!