"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Держфінмоніторинг виявив підозрілі фінансові операції на 45,2 мільярда гривень

Вівторок, 17 жовтня 2017, 16:40

Держфінмоніторинг цьогоріч виявив фінансові операції, які можуть бути пов’язані з легалізацією коштів чи з іншими злочинами, на загальну суму 45,2 мільярда гривень.

Про це йдеться на Урядовому порталі.

Як зазначається, за 9 місяців до правоохоронних органів направлено понад півтисячі матеріалів.

"За результатами посилених заходів щодо протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення Держфінмоніторингом підготовлено 518 матеріалів, які направлено до органів прокуратури, Державної фіскальної служби, органів внутрішніх справ, Служби безпеки України, Національного антикорупційного бюро", - повідомив Голова Державної служби фінансового моніторингу України Ігор Черкаський.

Реклама:

Значна робота проводиться Держфінмоніторингом стосовно розслідування фактів відмивання коштів, одержаних від корупційних діянь, розкрадання та привласнення державних коштів та майна колишніми високопосадовцями. За 9 місяців до правоохоронних органів передано 164 таких матеріалів, сума підозрілих фінансових операцій за якими становить 15 млрд. гривень. Загалом за весь період проведення розслідувань (березень 2014 – вересень 2017 років) до правоохоронних органів направлено 711 матеріалів стосовно колишніх високопосадовців на суму 216,7 млрд гривень, заблоковано на рахунках фізичних та юридичних осіб кошти в еквіваленті 1,54 млрд доларів.

"Окрема увага Держфінмоніторингом приділяється пошуку та блокуванню активів колишніх високопосадовців за кордоном, - повідомив Ігор Черкаський.

"За повідомленнями підрозділів фінансової розвідки інших країн, заблоковано активи колишніх високопосадовців органів влади, місцевого самоврядування України та пов’язаних з ними осіб на загальну суму 107,19 млн. дол. США, 15,87 млн. євро та 135,01 млн. швейцарських франків, зокрема, в наступних країнах: Австрія, Великобританія, Латвія, Кіпр, Італія, Ліхтенштейн, Швейцарія та Нідерланди", - додав він. .

Спільно із правоохоронними органами Держфінмоніторинг здійснює заходи, направлені на попередження та протидію фінансуванню терористичної діяльності (сепаратизму). За 9 місяців Держфінмоніторингом направлено до правоохоронних органів 46 матеріалів стосовно фінансових операцій осіб, які можуть бути пов’язані з сепаратистами, на загальну суму 766,85 млн гривень. У 23 випадках кошти підозрюваних в сепаратизмі осіб на 47,63 млн гривень заблоковано.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: