Фонд держмайна сподівається заробити 22 мільярди від приватизації

Вівторок, 17 жовтня 2017, 16:10
Турбоатом
Турбоатом

Виконуючий обов'язки голови Фонду держмайна Віталій Трубаров перерахував список підприємств, які планують приватизувати у 2018 році.

Про це повідомляє прес-служба ФДМ.

Так, Фонд державного майна в 2018 році планує продати Одеський припортовий завод, Центренерго, Турбоатом, шість енергетичних компаній, Аграрний фонд, Державну продовольчо-зернову корпорацію України та ряд об'єктів малої приватизації.

Трубаров зазначив, що на ОПЗ вже завершено інвентаризацію, і стартова ціна підприємства буде визначена в листопаді.

Реклама:

"У листопаді ми отримаємо стартову ціну, і в грудні цього року, якщо всі учасники процесу виконають терміни, ми встигаємо почати прийом заявок від потенційних інвесторів, щоб на весну 2018 року вийти на безпосередній продаж", - повідомив він.

Чиновник також зазначив, що продаж Центренерго повинен відбутися навесні 2018 року.

"По даному підприємству визначено радника, це польська філія Ernst&Young. Найближчим часом ми розраховуємо від МЕРТ, Мінфіну і Мін'юсту отримати затвердження радника, який проведе аудит і дасть оцінку пакета акцій. Розраховуємо продаж на весну наступного року", - сказав Трубаров.

Він повідомив, що в наступному році планується продаж пакетів акцій Миколаївської, Дніпровської, Херсонської ТЕЦ, а також Запоріжжяобленерго, Миколаївобленерго, Тернопільобленерго, Харківобленерго, Хмельницькобленерго, Черкасиобленерго.

"Фонд очікує передачу Аграрного фонду і ДПЗКУ. По Турбоатому зараз йде робота з Кабміном щодо визначення розміру пакета акцій, який буде виставлений на продаж", - зазначив Трубаров.

Керівник Фонду держмайна розраховує виконати план надходжень від приватизації в 2018 році в розмірі 22 млрд грн.

Раніше повідомлялося, що ФДМУ виступив з ініціативою дозволити іноземцям орендувати держмайно в Україні.

Рекомендуємо почитати: В.о. голови Фонду держмайна: Я щиро вірив, що моє призначення — це політична гра

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: