"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Jaguar створив електрокар на основі моделі 1968 року

Четвер, 7 вересня 2017, 14:25

Британська компанія Jaguar Land Rover Classic продемонструвала публіці Jaguar E-type Zero, який є повністю електричної версією класичної моделі Jaguar E-type.

Про це повідомляє Itc.ua.

Відзначається, що модель створена для того, щоб оцінити реакцію потенційних клієнтів, після чого буде прийнято остаточне рішення про її виведення на ринок.

Реклама:

Відкритий спортивний автомобіль отримав електродвигун потужністю 220 кВт, який дозволяє розганятися від 0 до 100 км/год за 5,5 секунд.

При його створенні використовувалися технології і компоненти від першого серійного електрокроссовера бренду Jaguar I-PACE, який надійде в продаж в 2018 році.

Акумуляторна батарея ємністю 40 кВтг забезпечує запас ходу на рівні 270 км (170 миль), її повний заряд відбувається за 6-7 годин, в залежності від потужності зарядного пристрою.

Найцікавіше полягає в тому, що електродвигун і блок батарей були спеціально розроблені для Jaguar E-type Zero - акумуляторний блок за розмірами і вагою відповідає шестициліндровому двигуну E-type, а електродвигун і редуктор - коробці передач. Обидва компоненти встановлені на штатних місцях двигуна і коробки передач, таким чином конструкція автомобіля не зазнала помітних змін, вона управляється і "відчувається" так само, як і бензинова версія.

Більш того, розробники відзначили, що таким же чином зможуть зробити електричним будь-який класичний Jaguar, який оснащується шестициліндровим двигуном XK - а це моделі E-type, XK120, Mk2 і XJ6, що випускаються з 1949 по 1992 рік.

Саме так і вчинили з виставковим екзмеплярів Jaguar E-type Zero, який є відновленої версією Jaguar E-type Series 1.5 Roadster 1968 року в практично оригінальної комплектації (крім двигуна, йому поновили тільки приладову панель і встановили більш економічні світлодіодні фари).

Нагадаємо, що випущений в 1961 році Jaguar E-type неодноразово визнавався "найкрасивішим автомобілем всіх часів і народів", причому цей факт визнавав навіть сам Енцо Феррарі, називаючи цю модель "найкрасивішим автомобілем з коли-небудь зроблених".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: