За кордоном арештували півтонни золота "сім'ї" Януковича - ГПУ

Понеділок, 4 вересня 2017, 11:20

За кордоном заарештовано більш ніж півтонни золота, вкраденого і вивезеного з України оточенням екс-президента Віктора Януковича.

Про це повідомив заступник генерального прокурора України Євген Єнін в інтерв'ю Іnsider, передає Укрінформ

"Буквально кілька тижнів тому, в рамках співпраці з однією європейською країною, нами отримано інформацію про арешт великої партії золота, йдеться про більш ніж півтонни", - сказав Єнін, відповідаючи на запитання про вкрадені за часів режиму Януковича активи.

Загалом, за словами заступника генпрокурора, загальна сума збитків, завдана режимом Януковича, становить близько 40 мільярдів доларів. З них 1,5 мільярда - заарештованих в Україні, вже повернуті до державної скарбниці, зазначив він.

Реклама:

Також Єнін сказав, що на сьогодні в різних юрисдикціях, переважно європейських, заарештовано активів оточення Януковича на суму в еквіваленті близько 200 млн доларів. "Зарано казати, що нами втрачено всі можливості для знаходження інших активів, вкрадених режимом Януковича", - додав він.

Як повідомлялося, раніше в Державній службі фінансового моніторингу України заявляли, що за кордоном заблоковано активи екс-чиновників часів Януковича на загальну суму 107,19 млн доларів, 15,87 млн євро і 135,01 млн швейцарських франків, зокрема, в таких країнах, як Австрія, Велика Британія, Латвія, Кіпр, Італія, Ліхтенштейн, Швейцарія і Нідерланди.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: