Голова МВФ не вважає криптовалюти загрозою для банків

Субота, 30 вересня 2017, 16:34

Біткойн та інші криптовалюти не несуть в собі загрози для світових центробанків і фіатних валют.

Таку думку висловила глава Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард, передає "Інтерфакс-Україна".

Незважаючи на те, що в даний час вони є "занадто волатильними, занадто ризикованими, занадто енергоємними", з часом це може змінитися, заявила вона, виступаючи в Лондоні в п'ятницю.

"Багато криптовалют занадто непрозорі для регуляторів, деякі піддаються атакам хакерів, - зазначила Лагард. - Однак багато з цього обумовлено технічними проблемами, які можуть бути вирішені з часом".

Реклама:

"Ще якийсь час назад деякі експерти вважали, що персональні комп'ютери ніколи не будуть прийняті або що планшети будуть використовуватися тільки як дорогі кавові підноси. Тому, я думаю, не дуже розумно відкидати віртуальні валюти", - заявила вона.

Раніше глава американського банку JPMorgan Джеймс Даймон різко висловився щодо біткойнов, назвавши криптовалюту "шахрайством".

Заступник голови Європейського центрального банку Вітор Констанс заявив, що біткойн є не валютою, а "тюльпаном", провівши аналогію з 17-м століттям, коли в Нідерландах був відзначений короткочасний сплеск ажіотажного попиту на цибулини тюльпанів, що завершився крахом.

На думку Лагард, люди в якийсь момент почнуть віддавати перевагу віртуальним валютам, оскільки володіти ними стане "простіше і безпечніше, ніж банкнотами, особливо у віддалених регіонах, а також тому, що ці валюти можуть з часом стати більш стабільними".

Раніше повідомлялося, що правовий статус криптовалюти Bitcoin в Україні буде визначено до кінця вересня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: