"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мінфін підготував проект постанови про монетизацію субсидій для ТКЕ

Субота, 30 вересня 2017, 13:02

Міністерство фінансів завершило розробку проекту урядової постанови, який вводить монетизацію субсидій на рівні теплокомуненерго.

Про це в інтерв'ю DT.UA повідомив міністр фінансів Олександр Данилюк.

"Уже готовий проект постанови уряду, розроблений Мінфіном, який запроваджує монетизацію субсидій на рівні ТКЕ. Планували встигнути до початку опалювального сезону, але нам знадобився час для того, щоб погодити цей крок з іншими міністерствами. Бо це серйозна, можна сказати, революційна зміна", - зазначив міністр.

За його словами, чинна система взаємозаліків — дуже заплутаний і складний механізм, який створений для забезпечення інтересів певних груп і дозволяє "втратити" в системі мільярди бюджетних гривень.

Реклама:

"У цих ланках розрахунків стільки учасників, що знайти винних практично неможливо. Монетизація — це крок, який змінює цей механізм, бо коли в системі рухаються реальні кошти, а не "папірці", щось сховати вже дуже складно", - зазначив Данилюк.

Міністр також зазначив, що на перехід до наступного кроку – монетизації субсидій на рівні споживачів, буде потрібен час.

"Запустивши монетизацію для ТКЕ, ми вирішимо частину нагальних проблем і потім зможемо рухатися далі. Монетизація — це складний процес, що потребує часу та значних зусиль", - уклав він.

Як повідомлялося, на початку року експерти Світового банку підготували "дорожню карту" реформування української системи субсидій, яка передбачає монетизацію для постачальників з наступного опалювального сезону, а для споживачів – протягом двох-трьох років.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: