"Нафтогаз" знайшов перші докази крадіжки газу облгазами

Середа, 27 вересня 2017, 14:42

Головне управління Нацполіції в Кіровоградській області відкрило кримінальне провадження за фактом розкрадання 9,81 млн кубів газу посадовими та службовими особами ВАТ "Кіровоградгаз".

Про це йдеться у заяві керівника "Кіровоградгазу" Олександра Гладкого до начальника Головного управління Нацполіції в Кіровоградській області, яка є в розпорядженні ЕП.

У заяві наголошується, що за результатами перевірки ВАТ "Кіровоградгаз" виявлено, що починаючи з 2009 року до білінгової системи "Gasolina" було внесено 384 фіктивних адрес, розташованих в містах та селах Кіровоградської області. За кожною неіснуючою адресою закріплено номер особового рахунку, що є фіктивним за обліком грошових коштів.

"Зазначені дії виконувались за вказівкою керівного складу служби обліку газу та заступників голови правління "Кіровоградгазу", - йдеться у документі.

Реклама:

Метою зазначених дій, наголошують в НАК, було зменшення різниці між отриманим через обліку ГРС та використаними об’ємами газу, вирівняння бухгалтерської розбіжності.

 
 

"За вказаний період завдяки некоректному відображенню об’ємів отриманого та використаного газу на фіктивні особові рахунки віднесено 9,816 млн кубометрів газу, вартістю 78 млн гривень", - наголошується у заяві.

Таким чином, додають у компанії, транспортування газу зазначеним "споживачам" проведено за рахунок "Кіровоградгазу", а дебіторська заборгованість за вищевказаних умов може бути відображена виключно як безнадійна, що негативно впливає на фінансовий стан товариства.

З огляду на наведені факти, Нафтогаз подав до Головного управління Нацполіції в Кіровоградській області заяву про вчинення кримінального правопорушення посадовими та службовими особами "Кіровоградгазу".

У поліції вже підтвердили прийняття вказаної заяви.

Нагадаємо, на позачергових зборах акціонерів у червні поточного "Нафтогаз" визнав роботу топ-менеджменту і наглядової ради "Кіровоградгазу" незадовільною і звільнив всіх.

З посади голови наглядової ради "Кіровоградгазу" був відсторонений Ігор Воронін. Тоді ж з посади голови правління ВАТ був знятий близький Вороніну Ігор Ященко.

Зараз главою правління "Кіровоградгазу" є Олександр Гладкий, а наглядову рада очолює Олег Діденко - обидва призначені за рішенням "Нафтогазу".

НАК "Нафтогаз України" володіє 50+1% акцій "Кіровоградгазу", 27% належить Вороніну через ТОВ "Інвестиційна компанія" Фінлекс-інвест".

Микола Топалов, Дмитро Рясний, ЕП

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: