Україна і Туреччина домовились про захист інвестицій

Середа, 27 вересня 2017, 12:10

Кабінет міністрів схвалив проект угоди між Україною і Туреччиною про взаємне сприяння та захист інвестицій та уповноважив першого віце-прем’єр-міністра Степана Кубіва її підписати.

Відповідне рішення було ухвалено на засіданні у середу.

"Угода сприятиме поглибленню економічного співробітництва між країнами, а також надаватиме стимули виведенню на якісно новий рівень взаємної інвестиційної активності їх резидентів", - повідомляє прес-служба уряду.

Положення угоди визначають сферу практичного її застосування, шляхи сприяння інвестиціям та їхнього захисту на території обох країн, шляхи формування максимально сприятливого для країн режиму інвестування, а також питання організації документообігу.

Реклама:

Проект угоди також передбачає надання інвесторам гарантій щодо захисту від незаконної конфіскації або націоналізації активів, права вільного переказу платежів закордон, а також визначення порядку вирішення судових суперечок між інвесторами та урядами обох країн згідно міжнародного права.

Угода набуде чинності з моменту отримання підтверджень щодо виконання урядами обох країн усіх необхідних для її запуску внутрішніх процедур.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: