Мін'юст заплатив юристам 22 мільйони для суду з Татарстаном через "Укртатнафту"

Середа, 27 вересня 2017, 11:24

Міністерство юстиції 30 серпня уклало угоду з міжнародною юридичною фірмою "Winston & Strawn LLP" (Франція) про надання юридичних послуг на 875 тисяч доларів, або 22,26 млн гривень.

Про це повідомляється у системі "Прозорро", передають "Наші гроші".

Відповідно до розпорядження уряду, тендер провели за переговорною процедурою, бо закупівля юридичних послуг пов’язана із захистом прав та інтересів держави.

У 2017 році фірма продовжить представляти замовника у справі за позовом Татарстану та його Міністерства земельних ресурсів та майнових відносин до України, слухання по якій призначено на березень 2018 року.

Реклама:

Ця справа майже повністю повторює справу за позовом ВАТ "Татнафта" вартістю 112 млн доларів плюс відсотки, яку українська сторона програла за представництва "Winston & Strawn LLP" в арбітражі в 2014 році та в апеляції в 2016 році. Зараз позовні вимоги ґрунтуються на ідентичних фактах і подіях, змінився лише позивач.

Нагадаємо, "Татнафта" подала позов у справі про захоплення групою "Приват" нафтопереробного заводу "Укртатнафта" ще в 2008 році, коли уряд очолювала Юлія Тимошенко.

Рейдерське захоплення і рішення українських судів, через які у "Татнафти" відібрали акції "Укртатнафти", були розцінені як порушення Україною угоди з Росією про залучення і взаємний захист інвестицій.

Відповідні рішення "Нафтогазу", які допомагали структурам "Привату" укорінитись на кременчуцькому заводі, тоді приймались за участі Ігоря Діденка, який раніше був замголови "Нафтогазу".

Сума нинішнього договору з "Winston & Strawn LLP" включає: 713 тисяч доларів – на 2 378 годин послуг самого виконавця;152 тисяч доларів – на 236 годин послуг третіх осіб з витратами;7 тисяч доларів  – на перекладацькі послуги в обсязі 100 тис слів по 0,07 доларів за слово;3 тисяч доларів  – на поїздки адвокатів.

Погодинна ставка партнера "Winston & Strawn LLP" Марії Костицької становить 650 доларів, адвоката Поля Люільє – 350 доларів, адвоката Еліни Вільчинської – 170 доларів, помічника адвоката Стефана Олів’є – 100 доларів.

Послуги третьої особи професора та баристера Малколма Шау QC коштують 800 доларів, а професора Вільяма Батлера і професора Оксани Олійник – 600 доларів за годину.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: