Данилюк розповів МВФ про корупцію в лікарнях та школах

Середа, 27 вересня 2017, 10:10 -

Кабінет міністрів сфокусований на проведенні реформи охорони здоров'я і освіти.

Про це міністр фінансів Олександр Данилюк заявив в інтерв'ю, яке опубліковане на сайті МВФ.

"Зараз ми фокусуємося на ініціативах, які не входять в програму МВФ, але є дуже важливими для розвитку України: реформи охорони здоров'я і освіти", - сказав міністр.

За його словами, реформа охорони здоров'я вкрай необхідна, оскільки якість медицині в країні дуже низька.

Реклама:

"Теоретично медицина в країні є безкоштовною, але на практиці це надзвичайно дорого через неофіційні платежі працівникам лікарні, тому мало хто може собі це дозволити", - зазначає Данилюк.

"Ми хочемо провести реформу охорони здоров'я, щоб переконатися, що у нас є медичне обслуговування світового класу, і що лікарі отримують гідну офіційну зарплату", - заявив міністр.

"Очевидно, що така реструктуризація буде пов'язана з приватними коштами, але ми будемо стежити за тим, щоб люди, які не можуть дозволити собі медико-санітарну допомогу, також могли отримати доступ до неї, надавши гарантований державою пакет страхування", - сказав він.

Данилюк також розповів про корупцію в сфері освіти: "Батьки платять за деякі речі, за які не повинні, і це при тому, що держава виділяє багато грошей, щоб підтримувати систему освіти".

"Зараз ми змінюємо механізми фінансування і переходимо від фінансування шкільних і університетських будівель до фінансування послуг, які ці школи і університети надають справжнім студентам", - додав міністр.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: