Косюк вважає, що отримав 809 мільйонів держдотацій справедливо

Понеділок, 18 вересня 2017, 11:35

Власник "Нашої Ряби" Юрій Косюк заявляє, що отримані його компанією державні дотації отримані справедливо не пов’язані із його колишнім місцем роботи у Адміністрації президента. 

Про це він заявив в інтерв'ю виданню "Новое время".

"Дивіться, це не дотації. Це не гроші, які забрали у когось. Це ПДВ, який компанія заплатила в бюджет. Частину того, що ти заплатив, ти маєш право повернути. І якщо заплатив багато, то і отримуєш багато", - заявив він.

У той же час Косюк не відповів прямо на питання, чи вважає він справедливим, що така велика компанія як МХП отримала більшу частину агродотацій.

Реклама:

"А як повинно бути? Нікому не давати? Або написати в законі "дати дотацію всім, крім Косюка"? Так потрібно було прописати закон? А як тоді бути з рівними умовами для бізнесу?", - обурився мільйонер.

За його словами "хто мало платить, той і отримує мало".

"Тому розмови про те, що нам взяли і заплатили гроші Януковича у вигляді дотації - це від лукавого", - підкреслив Косюк.

Він також заявив, що повернення МХП більш 800 млн гривень ПДВ не пов'язане з його роботою в Адміністрації президента України, як заявляв нардеп від Блоку Петра Порошенко Сергій Лещенко.

"Нісенітниця. Абсолютна нісенітниця. Лещенко нехай подивиться уважніше на те, як це було. Від того, що я був там, нічого не змінилося. Динаміка була звичайною. Ріс експорт і збільшувався повернення ПДВ", - сказав бізнесмен.

Він також зазначив, що значну частину ПДВ держава повернула з великих капіталовкладень, які були зроблені в останній проект, - Вінницьку птахофабрику.

"Інвестиції склали близько 1 млрд доларів. І той ПДВ теж повертався", - сказав Косюк.

Нагадаємо, Гройсман пояснив, чому Косюк отримав майже мільярд дотацій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: