"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Volkswagen вкладе мільярди в виробництво електромобілів

Вівторок, 12 вересня 2017, 10:26

Найбільший в світі автовиробник Volkswagen пообіцяв вкласти мільярди доларів у розробку нових електромобілів і представити менше ніж через 15 років, до 2030 року, електроверсії всіх своїх моделей.

Про це пише ВВС.

До масштабного скандалу, що стався два роки тому через заниження Volkswagen показників шкідливих викидів, автовиробник майже не помічав розвитку ринку електромобілів і безпілотних автомобілів.

Зараз же німецький концерн планує вкласти понад 20 млрд євро в розвиток електрокарів в надії скласти конкуренцію Tesla і іншим виробникам електромобілів, створивши масовий ринок електромобілів.

Реклама:

"Такі компанії, як Volkswagen, повинні вести за собою, а не йти слідом", - сказав гендиректор Volkswagen Маттіас Мюллер.

Німецька фірма планує до 2025 року запропонувати 80 нових електромобілів.

Інший німецький виробник Daimler пообіцяв, що до 2022 року запропонує повністю електричні версії всіх автомобілів Mercedes-Benz.

Проте, VW став першим автовиробником, який оголосив про випуск електромобілів для масового ринку.

Великобританія і Франція раніше оголосили про плани з метою боротьби з забрудненням повітря з 2040 року заборонити продаж нових автомобілів, що працюють на бензині або дизельному паливі.

Над схожим кроком розмірковує і Китай, найбільший автомобільний ринок в світі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: