Китайська компанія викупила 14% акцій "Роснефти"

Неділя, 10 вересня 2017, 18:10

Консорціум Glencore і Qatar Investment Authority підписав угоду з китайською China Energy Company Limited CEFC про продаж 14,16% акцій "Роснефти" CEFC.

Про це йдеться в повідомленні Glencore, передає "Інтерфакс".

Угода передбачає премію в 16% до середньої ціни за 30 днів. Після угоди Glencore залишиться акціонером "Роснефти" з часткою 0,5%, а катарський фонд QIA - з часткою 4,7%.

Як повідомив глава "Роснафти" Ігор Сєчін, CEFC викуповує ту частину пакета QIA і Glencore в "Роснефти", під яку консорціум брав кредит.

Реклама:

У липні "Роснефть" і CEFC підписали угоду про співпрацю, яка передбачає взаємодію сторін в таких областях, як розвідка і видобуток, нафтопереробка і нафтохімія, торгівля нафтою і нафтопродуктами, роздрібні продажі і фінансові послуги.

Тоді сторони домовилися розглянути можливість створення на території РФ вертикально інтегрованого спільного підприємства для реалізації проектів у нафтогазовій галузі, а також спільного інвестиційного фонду.

Найбільшими акціонерами "Роснефти" є АТ "Роснефтегаз" (50% + 1 акція), BP (19,75%) і QHG Shares Pte. Ltd., що представляє інтереси суверенного інвестфонду Катару і швейцарського трейдера Glencore (19,5%).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: