Goldman Sachs може придбати більше 25% "дочки" Dragon Capital

П'ятниця, 1 вересня 2017, 16:50

Американський інвестбанк The Goldman Sachs Group може прямо або опосередковано придбати акції кіпрської компанії New Ukraine PE Holding Limited, підконтрольній інвестгрупі "Драгон Капітал", і отримати понад 25% голосів в управлінні компанією.

Відповідний дозвіл Goldman Sachs надав Антимонопольний комітет України, передає "Інтерфакс-Україна".

В "Dragon Capital" не коментують цю інформацію.

Реклама:

Раніше, в кінці липня цього року, АМКУ в рамках підготовлюваної угоди між "Драгон Капітал" і "БТА Банком" надав Dragon Capital Investments Limited (DCI) право придбати через компанію New Ukraine PE Holding Limited понад 50% в Mevalor Enterprises Limited (Кіпр) , яка володіє ТОВ "Проперті Менеджмент Сервісез".

Ця компанія займається наданням в оренду і експлуатацію власного чи орендованого майна.

Тоді ж DCI отримала право на покупку через інші свої структури двох київських бізнес-центрів - "Прайм" і "Євразія", однак "Драгон Капітал" відмовився коментувати і цю інформацію.

Заснована в 2000 році "Драгон Капітал" - одна з найбільших інвесткомпаній України. Працює в сфері прямих інвестицій і фінансових послуг, надає повний спектр інвестиційно-банківських і брокерських послуг для корпоративних і приватних клієнтів.

Goldman Sachs, один з найбільших інвестбанків світу, з кінця 2007 року є міноритарним власником "Драгон Капітал", однак на початку квітня цього року "Драгон Капітал" повідомила про укладення угоди про зворотний викуп частки Goldman Sachs.

"Викуп є природним виходом Goldman Sachs з фінансової інвестиції, здійсненої в кінці 2007 року. Компанії, проте, мають намір зберегти співпрацю в спільних інвестиціях", - зазначалося тоді в повідомленні.

Одним з останніх проектів "Драгон Капітал" є створення в листопаді 2015 року Dragon Capital New Ukraine Fund (DCNUF) спільно з керованим Soros Fund Management (SFM) в інтересах сім'ї Джорджа Сороса приватним інвестфондом Ukrainian Redevelopment Fund LP (URF).

Американська урядова організація з фінансування розвитку OPIC (Overseas Private Investment Corporation) на початку літа 2016 року повідомила про надання DCNUF фінансування до 25 млн доларів на 10-річний термін. Згідно з оприлюдненою інформацією, заявлений розмір фонду - 150 млн доларів.

Передбачається, що він здійснить від шести до 12 інвестицій, вважаючи за краще купувати контрольні частки, в добре усталені бізнеси з сильними командами управління і потенціалом зростання. Серед галузевих переваг фонду вказані агробізнес, охорона здоров'я, інфраструктура, роздрібна торгівля, споживчі товари та нерухомість.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: