"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Комітет погодив підвищення тарифів на залізничні вантажоперевезення

П'ятниця, 1 вересня 2017, 12:18

Тарифний комітет Міністерства інфраструктури погодив підвищення тарифів на залізничні вантажні перевезення всередині країни на 22,5% з 1 жовтня 2017 року.

Про це агентству "Інтерфакс-Україна" повідомили в прес-службі міністерства.

Таке рішення прийняв комітет на засіданні 31 серпня 2017 року.

Крім цього, на сайті міністерства для обговорення до 30 вересня оприлюднено відповідний проект наказу Мінінфраструктури.

Реклама:

Раніше глава міністерства Володимир Омелян анонсував засідання 31 серпня тарифного комітету для прийняття рішення про підвищення з 1 жовтня тарифів на вантажні залізничні перевезення на 22,5%.

"Спільна позиція: підвищувати потрібно, але тариф повинен бути ринковим. Думаю, знайдемо правильне компромісне рішення з бізнесом", - сказав міністр.

Як повідомлялося з посиланням на останній проект фінплану "Укрзалізниці", доходи від перевезення вантажів прогнозуються в розмірі 62,85 млрд гривень, що на 13,4% більше, ніж в 2016 році.

У розрахунку доходів від вантажоперевезень на 2017 рік враховано індексацію тарифів на перевезення вантажів в межах України з жовтня 2017 року на 22,5%. Додаткові доходи від підвищення становитимуть 2,788 млрд гривень.

Раніше Державна регуляторна служба відмовилася погоджувати проект наказу МІУ, що передбачає здійснення з лютого 2017 року індексації тарифів на залізничні перевезення вантажів в межах країни на 25%, і вирішила створити спільну з бізнесом робочу групу для визначення компромісної ставки підвищення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!