"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Компанія Тігіпка купує кредити Платинум Банку за 50 мільйонів гривень

Вівторок, 29 серпня 2017, 18:25

Фінансова компанія "Центр фінансових рішень", що належить Сергію Тігіпку, перемогла в аукціоні Фонду гарантування вкладів фізичних осіб щодо придбання в Платинум Банку 19 554 кредитів фізосіб за 50,6 мільйона гривень.

Про це свідчать дані на "ProZorro.Продажі", передає FinClub.

Початкова ціна лота становила 100,25 млн гривень, але він був викуплений лише після досягнення в ході шостих торгів 50-відсоткової знижки - ціна впала до 50,125 млн гривень.

Саме стільки запропонувало ТОВ "Адамант Сек'юрітіз". Однак пропозиція "Центру фінансових рішень" була щедрішою на 0,5 млн гривень (+ 1% - мінімальний крок). В ході аукціону жоден з учасників ціну більше не підвищував.

Реклама:

На 29 травня залишок заборгованості по цьому портфелю Платинум Банку (включаючи відсотки) становив 99,3 млн гривень. Це гривневі кредити без застави, які в основному видані після 2013 року в готівковій формі (70 млн гривень), а також на купівлю товарів (25,2 млн гривень). Прострочення по ним складає менше ніж 90 днів, досудова робота не проводилася.

Компанія "Канзас Ріал Естейт" оцінила портфель в 108,9 млн гривень на 1 квітня 2017 року. В цьому портфелі не було кредитів з ознаками шахрайства, але по кредитах на 127,3 тис гривень були відсутні оригінали документів.

Національний банк за пропозицією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб прийняв рішення від 23 лютого 2017 року про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію ПАТ "Платинум Банк".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: