ICU візьме участь у розпродажі українських проблемних кредитів

Вівторок, 29 серпня 2017, 11:55

Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд "Відновлення", що входить до складу групи ICU, вирішив взяти участь в аукціоні з продажу активів банків-банкрутів, який пройде на американському майданчику First Financial Network (FFN).

Про це повідомляють Українські Новини з посиланням на прес-службу ICU.

Зокрема, ТОВ "Інвестиційний Капітал Україна", що входить до групи ICU, прийняло рішення про збільшення статутного капіталу ЗНВКІФ "Відновлення" з 4 млн до 5 млрд гривень.

Компанія затвердила проспект емісії фонду для здійснення інвестиційної діяльності, який повинен бути зареєстрований Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку.

Реклама:

"У планах компанії робота з проблемними активами, в тому числі нерухомістю, яка реалізується українськими банками і Фондом гарантування вкладів фізичних осіб.

Фонд також планує взяти участь в аукціонах, організованих First Financial Network (FFN) (Перша фінансова мережа) ", - повідомив керівник підрозділу з управління локальними активами групи ICU Григорій Овчаренко.

19 вересня американські спеціалізовані майданчики First Financial Network (FFN) і The Debt Exchange, Inc. (DebtX) проведуть дебютні продажі прострочених кредитів від імені Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

На FFN пройдуть торги пакетом з 52 кредитів, які знаходяться в заставі НБУ, на суму 170 млн доларів.

Вищевказані кредити були надані комерційним структурам, а заставою по ним виступають різні продуктові бізнеси, заводи з виробництва устаткування, компанії з переробки сільгосппродукції, нерухомість та інше.

Пакет з 52 кредитів продається одним лотом.

DebtX проведе закритий аукціон від імені Фонду гарантування вкладів вартістю 240 млн доларів.

DebtX була створена в 2000 році, її штаб-квартира знаходиться в Бостоні (США), зарубіжні офіси розташовані в Великобританії, Іспанії, Італії та Німеччини, а FFN була заснована в 1989 році і має штаб-квартиру в Оклахома-Сіті (США).

Обидві компанії просувають власні електронні платформи з торгівлі боргами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: