Ціна на нафту Brent опустилася нижче 52 доларів

Понеділок, 28 серпня 2017, 19:24

Ціни на нафту посилили падіння в ході торгів у понеділок, оскільки закриття НПЗ в США через ураган "Харві" призвело до істотного послаблення попиту на нафту.

Про це свідчать дані торгів, передає "Інтерфакс-Україна".

При цьому призупинка нафтовидобувних потужностей в Мексиканській затоці не мала такого ж істотного впливу на ринок, і надлишок пропозиції нафти збільшується. Спочатку падіння торкнулося тільки контракти на WTI, але протягом дня поширилося і на Brent.

Жовтневий ф'ючерс на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 17:50 у понеділок подешевшав на 0,66 долара (1,26%) - до 51,75 долара за барель.

Реклама:

Ціна ф'ючерсу на нафту WTI на жовтень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) зменшилася до цього часу на 1,2 долара (2,51%) - до 46,69 долара за барель.

"Нафта WTI падає, так як ринок очікує, що НПЗ будуть споживати менше нафти, оскільки на їх повернення до роботи підуть тижні, а, може, й більше", - зазначив старший ринковий аналітик Price Futures Group Філ Флінн.

Як повідомлялося, через ураган "Харві", який обрушився в п'ятницю на узбережжя Мексиканської затоки в США, призупинили роботу НПЗ загальною потужністю 2,26 млн барелів на добу, що становить приблизно 12% всіх переробних потужностей в країні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!